Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Stijn Van Caenegem, DHC Waasmunster

* Je geeft dit seizoen training aan de dames van DHC Waasmunster. Geef je al lang training ?

Ik ben begonnen met training geven bij de jeugd van handbalclub Dendermonde toen ik een jaar of 21 was. Daar heb ik af en toe wat jeugdploegen getraind als mijn tijd, ik speelde toen nog zelf intensief, het toeliet.
3 jaar geleden ben ik dan bij DHC verzeild geraakt en daar T2 geworden onder Conny Schepers, wel een bekende trainster, die mij eigenlijk alle knepen van het vak geleerd heeft. Toen ze vorig seizoen te kennen gaf haar laatste seizoen in te gaan, heeft ze er alles aan gedaan om mij klaar te stomen voor het grote werk. Gelukkig staat ze mij nog steeds bij met raad en daad indien nodig.


* Heb je bewust voor een vrouwenploeg gekozen ? Zoja, waarom ?

Ik heb niet bewust voor een vrouwenploeg gekozen. Moest je mij een paar jaar geleden gezegd hebben dat ik een damesploeg zou coachen, ik zou je niet geloofd hebben. Maar nu zou ik denk ik niets anders meer willen doen. Het vrouwenhandbal is veel mooier en technischer vind ik, als trainer heb je ook iets meer vat op het spel dan bij het krachthandbal van de heren. De dames van DHC zijn dan ook nog eens een zegen om aan training te geven, dus dan doe je dat met veel voldoening.

* Wat is het grootste succes in je sportcarrière ?

Mijn grootste succes met DHC moet hopelijk nog komen, zelf ben ik een paar keer gepromoveerd in de lagere reeksen van het mannenhandbal en heb ik ooit een bekerwedstrijd tegen het grote Bocholt gespeeld, wat voor een kleine ploeg uit een lagere reeks toch wel heel wat was.


* Welke ambitie heb je nog als trainster/coach ?

Mijn ambitie is in de eerste plaats om DHC eindelijk die plaats in de play-offs te bezorgen. Die meiden werken al zo lang, zo hard om dat te bereiken. Ze verdienen allemaal eindelijk eens die beloning. In de play-offs zien we dan wel wat haalbaar is, hopelijk kunnen we wat stunten. In de beker hoop ik ook te verrassen en na de halve finale van vorig jaar, terug eens een finale te spelen en wie weet...

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

FR