Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Gerrit Driessens, coach van de dames van Kangoeroes Mechelen ( 1e nationale )

* Je geeft dit seizoen training aan de dames van Kangoeroes Mechelen. Geef je al lang training ?

Ondertussen is dit mijn 14de seizoen als coach. Gestart bij de allerkleinsten van Lummen en zo via enkele omwegen als head coach en/of als assistant coach (heren Beringen, dames Houthalen, dames Boom) beland bij Kangoeroes Mechelen waar ik bezig ben aan mijn 5de seizoen als head coach.

* Heb je bewust voor een vrouwenploeg gekozen ? Zoja, waarom ?

Elke leeftijd en geslacht heeft zijn of haar charmes. Kampioen spelen met een herenteam was een onvergetelijke ervaring maar de afgelopen jaren hebben me geleerd dat mijn stijl voorlopig het best past bij een damesteam. Als coach heb je bij dames meer impact op het tactische en het mentale aspect van het spelletje dan bij heren waarbij het fysieke aspect vaak overheerst. Mijn ambitie is altijd geweest om zo hoog mogelijk te coachen en in België is dames 1ste nationale het hoogst haalbare voor mij. Bij de heren in 1ste klasse moet je een ex-speler zijn of een buitenlander, en zelfs dan nog is er geen garantie op een job. Dus doe ik mijn best op het hoogste niveau bij de dames waarbij ik ook kan werken met buitenlanders en videoscouting enz.

* Wat is het grootste succes in je sportcarrière ?

Ongetwijfeld het uitgeroepen worden tot "coach van het jaar" van België bij de dames in het seizoen 16-17! We behaalden toen met een team met het kleinste budget van de toenmalige top 4 de finale van de playoffs en leverden toen met Jana Raman de zo goed als speelster van het jaar! Daarnaast is voor mij persoonlijk het behalen van de zilveren medaille op het EYOF met het U16 nationale team een onvergetelijke ervaring geweest!

* Welke ambitie heb je nog als trainer/coach ?

Coachen is een constant evolueren naar beter en slimmer worden en dat kan volgens mij enkel op de juiste manier nagestreefd worden wanneer je als coach een profcontract hebt en je voortdurend kan bezig houden met je team. Mijn ambitie is dus om als profcoach aan de slag te kunnen gaan in België of in het buitenland. Heren of dames maakt niet uit, zolang ik mezelf kan uitdagen en verbeteren in mijn ontwikkeling als coach en daardoor de ploeg vooruit kan helpen. Ik heb onlangs een contract getekend met een prima agent waardoor hopelijk mijn ambities en dromen snel kunnen verwezenlijkt worden!


1 commentaire

  • Van Pestel Ingrid

    Topcoach op alle vlakken !

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

FR