Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Hendrik Tuerlinckx, Volleybalspeler 

- Wat is volgens jou de belangrijkste positie op het veld en waarom ?

Het cliché wil dat ik zeg dat alle spelers even belangrijk zijn maar ik zou toch zeggen dat een spelverdeler de belangrijkste functie is. Hij raakt namelijk normaal gezien elk punt de bal aan wat niet voor de andere spelers telt

- Heb jij een bepaald ritueel voor de wedstrijd ?

Als ik jonger was had ik er verschillende (zelfde boxershort voor de match, zelfde eten voor een wedstrijd enz...). Naarmate dat je ouder wordt heb ik het gevoel dat deze rituelen minder en minder belangrijk zijn om je goed te voelen in een wedstrijd.

- Hoe ga jij om met druk of stress ?

Ook iets dat je leert. In een club als Roeselare moet je altijd presteren of je mag het jaar erop misschien wel beschikken. Persoonlijk nooit heel veel last gehad van druk of stress waardoor ik weinig moeite moest doen om dit te controleren.

- Hoe ziet jouw tussen seizoen eruit ?

Direct na het seizoen krijgen we 2 weken rust, dan beginnen we terug te training. In de maand jullie krijgen we dan ook weer 2 weken vrij en start de officiële voorbereiding meestal ergens begin augustus. Dit alles in natuurlijk zonder nationale ploeg geteld. Dit doe ik nu terug mee en heb ik al 9 jaar gedaan. Dan blijf je gewoon het tussen seizoen door volleyballen en is er van rust weinig spraken.

 

 

Bedankt Hendrik ! 


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL