Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Mathieu Vanneste, Volleybalspeler 

Wat is volgens jou de belangrijkste positie op het veld en waarom ? 

- De spelverdeler is volgens mij de belangrijkste positie op het veld, doordat bijna elke actie via de paseur gaat. Hij/zij heeft een zeer belangrijke dragende functie in het team en bepaalt in zeker mate de 'flow' van de ploeg.

Heb jij een bepaald ritueel voor de wedstrijd ? 

- Ik heb niet echt veel rituelen, maar iets dat ik consequent doe is mijn schoenen pas dichtknopen als ik eenmaal op de bank van het veld zit. Ik probeer ook te foamrollen voor elke match om mijn lichaam klaar te maken voor de wedstrijd.

Hoe ga jij om met druk of stress ? 

- Als ik in stressvolle situaties kom probeer ik mij in te beelden dat ik gewoon op het trainingsveld sta en er geen publiek in de zaal zit.

Hoe ziet jouw tussen seizoen eruit ? 

- De laatste jaren heb ik niet veel tussenseizoen gehad doordat mijn schema met de nationale jeugdploeg vaak overliep in mijn schema met mijn ploeg tijdens het jaar. Als ik eens wat vrij heb probeer ik op reis te gaan, liefst naar een camping, dat geeft mij het meeste vakantiegevoel. Voor de rest speel ik ook nog eens graag wat beachvolleybal en probeer ik ook wat tijd te maken om de mensen te zien die ik tijdens het jaar niet kan zien wegens tijdgebrek.

Bedankt Mathieu ! 


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL