Maak kennis met ....

Maak kennis met ....

Benny Mertens, Coach Damesbasketbal Deerlijk Dynamite

* Je geeft dit seizoen training aan Deerlijk Dynamite. Geef je al lang training ?

Ik ga mijn vijfde seizoen in met Dynamite Deerlijk en ik coach reeds 40 jaar waarvan 20 jaar in het Damesbasketbal.

* Heb je bewust voor een vrouwenploeg gekozen ? Zoja, waarom ?

Ik ben toevallig in het Dames Basketbal beland dankzij DBC Waregem, die mij als eerste de kans bood. Het is dan wel heel snel gegaan. In 2000 werd ik aangesteld als coach van de nationale Dames ploeg met als bekroning 6de op het EK van 2003 (oa. met Ann Wauters).

* Wat is het grootste succes in je sportcarrière ?

Het grootste succes heb ik behaald met de U18 dames lichting met o.a. Emma Meesseman, Antonia Delaere, Julie Van Loo waarmee we Europees kampioen speelden. Als ik het bekijk in mijn volledige sportcarrière dan moet ik toch aanstippen dat de bekerwinst en het kampioenschap met Sunair Oostende in de jaren 80 een leuke ervaring was. Daarnaast was het een leuke campagne in de Euroliga met BCSS Namur en het kampioenschap in 2004.

* Welke ambitie heb je nog als trainster/coach ?

Mijn verder ambities zijn op korte termijn gericht naar de verder uitbouw van Dynamite Deerlijk in samenwerking met KBTK Kortrijk.Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL