Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Bart Lenders , Coach Achilles Bocholt heren


* Je geeft dit seizoen training aan de heren van Bocholt. Geef je al lang training ?

Ik ben op dit moment bezig aan mijn vijfde seizoen als trainer bij Achilles Bocholt. Het eerste jaar na mijn actieve carriere was dit als trainer van de beloften en assistent van heren 1 en sinds vier jaar trainer van heren 1 in de beneliga! Ik ben op jonge leeftijd al gestart met training geven aan verschillende jeugdploegen bij Sporting Neerpelt en Achilles Bocholt. Ook heb ik 2 jaar de dames van de topsportschool handbal in Hasselt onder mijn hoede gehad.

* Heb je bewust voor een herenploeg gekozen ? Zoja, waarom ?

Ik heb niet echt bewust gekozen voor heren maar kreeg een mooie kans in Bocholt toen ik mijn actieve loopbaan wou beëindigen. Ik ga geen enkele uitdaging uit de weg maar op dit moment gaat mijn voorkeur naar heren.

* Wat is het grootste succes in je sportcarrière ?

Als speler denk ik dan vooral aan de prijzen die ik heb gewonnen met de ploegen waar ik speelde ( Belgische titel- Beker van België- Beneluxliga). Ik heb een aantal keren de verkiezing 'speler vh jaar-seizoen' kunnen winnen wat ook wel altijd een enorme boost gaf! Ook heb ik veel goede herinneringen aan de Europese wedstrijden met het nationale team of in clubverband. Ik heb erg genoten van mijn eerste doelpunt op het Europese toneel tegen Barcelona toen ik nog piepjong was. Maar ook de teamuitjes achteraf waren heerlijk om mee te maken....
Als hoofdtrainer heb ik op korte tijd ook al veel hoogtepunten mogen ervaren op sportief vlak zoals de eerste Belgische titel voor mijn club Achilles Bocholt. Ook het winnen van de triple in mijn tweede seizoen was absoluut hoogtepunt! Maar wat zeker ook heel erg belangrijk is naast het succesvol zijn: het plezier en de vriendschap die ik door het handbal heb gehad in mijn loopbaan!!


* Welke ambitie heb je nog als trainer/coach ?

Ik wil me als trainer verder blijven ontwikkelen om ooit de stap te kunnen zetten om als professioneel trainer aan de slag te gaan in binnen- of buitenland! Ik ben ook altijd erg graag met jeugd bezig geweest en mijn ambitie is ook om daar nog stappen in te ondernemen in de toekomst. Talentvolle kinderen leren handballen om ze dan later te zien schitteren geeft ook een enorme voldoening voor mij.


1 reactie

  • Jan bijnens

    Te bescheiden onze topper!!

Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL