Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Kris De Pauw, basket Sijsele

* Je geeft dit seizoen training aan de heren van Basket Sijsele. Geef je al lang training ?

Ik geef training vanaf mijn 25 jaar. Eerst aan jeugd en op mijn 32e aan seniors. Bij basket Sijsele is dit mijn te seizoen momenteel.


* Heb je bewust voor een mannenploeg gekozen ? Zoja, waarom ?

Als basketbal coach ben je ofwel trainer voor de heren of voor dames. Ik zie mezelf nooit geen dames coachen alhoewel je weet maar nooit. Ik ben destijds begonnen bij de heren en heb dan ook nooit dames getraind. Er is mijn inziens een enorm verschil in aanpak zowel op mentaal, fysisch en tactisch gebied dat de aanpassing te groot zou zijn. 

* Wat is het grootste succes in je sportcarrière ?

Ik heb als coach in alle reeksen vanaf 2e provinciale t.e.m 2e nationale kampioen gespeeld. 6 verschillende reeksen dus. Ik ben ook 2 seizoenen head coach geweest in 1e nationale bij Gent en Leuven. Maar heb dan beslissing genomen om mijn job prioriteit te geven tov basketcoach. Daarom ben ik blijven werken en 10 jaar lang in 2e nationale gecoacht. Waar ik nu momenteel terug coach.
Grootste succes zijn dus de titels waarbij de mooiste in 2001 bij facom Damme in 2e nationale. Ook de allerlaatste wedstrijd met Brother Gent die we moesten winnen om in 1e nationale te blijven in de derby tegen Siemens Gent zal me altijd bij blijven omdat we die dan ook de gewonnen hebben in een bomvolle zaal.

* Welke ambitie heb je nog als trainer/coach ?

 Op 58 jarige leeftijd zijn mijn ambities nog altijd identiek als bij het begin.het maximum uit een ploeg halen waarbij iedereen bestuur spelers zich tevreden kunnen stellen. Bij voorkeur in 2e of 3e nationale. Ik wil graag nog enkele jaren doorgaan met als groot voorbeeld coach Greg Popovich van de San Antonio Spurs die al meer dan 20 jaar coach is van de Spurs, en op 68 jarige leeftijd nog steeds de energie en drive uitstraalt van een veel jongere coach. Heb ik alleen maar veel respect voor.


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL