Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Basketbalspeler Senne Geukens

- Wat vind jij de belangrijkste skill een basketter moet hebben om prof te kunnen worden?

Om 1 belangrijkste skill te benoemen is enorm moeilijk om profbasketter te worden. Zeker het hedendaagse spel vraagt toch meerdere skills om mee te kunnen op het hoogste niveau. Maar als ik enkele skills naar voren moet noemen zou ik al zeker zeggen een goed shot en inzicht in het spel. Doordat je deze vaardigheden bezit ben je helemaal nog niet zeker van je plaats want zoals ik zei is een goede defense een hele belangrijke skill en een goede pass kunnen geven na het spelen van een pick en roll ook. Maar mss dat je dit laatste bij inzicht in het spel kan steken. Ook goed voetenwerk en 1-1 je mannetje kunnen staan is uitermate belangrijk. Hedendaags basketbal vergt nu eenmaal verschillende skills en niet 1 of 2 want deze spelers hun zwakten zullen zeker uitgespeeld worden door de tegenpartij die hun scoutingwerk doet.

- Heb je een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

Op zich heb ik niet een speciaal ritueel voor de wedstrijd. Ik eet op tijd soms wel 5 tot 6 uur voor de wedstrijd ( op zich wordt gezegd 3-4 uur voor de wedstrijd is genoeg).
Ik shot mezelf een beetje los voor de briefing en probeer nadien voor mezelf een goede opwarming te hebben zodat ik klaar ben voor de wedstrijd.

- Hoe ziet jouw off-season eruit?

In het offseason begin ik in juli terug te trainen. Ik combineer dit met lopen in het park tot baskettraining in EA en af en toe in andere steden waar een zaal beschikbaar is. Ik train dagelijks behalve op zaterdag of zondag.

- Welke tip zou je uzelf geven moest je terug 16 zijn?

Mezelf een tip geven als ik terug 16 was is op zich moeilijk te beantwoorden aangezien ik op dat moment al op de topsportschool zat, 4 keer in de week bij mijn club trainde en 2 wedstrijden in het weekend had. Dus als tip veel trainen kan ik mezelf niet geven al is dit wel een tip die belangrijk is om het te kunnen maken als profspeler. Misschien wel de belangrijkste. Ik heb altijd een passie gehad voor basketbal. Basketbal mag geen verplichting worden het moet een plezier zijn om te spelen.

Bedankt Senne ! 


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL