Magnesium, het talent onder de mineralen

Magnesium, het talent onder de mineralen

Wat doet magnesium voor ons lichaam : 

- Ontspant spieren en bloedvaten
- Versoepelt gewrichten
- Geeft energie en uithoudingsvermogen
- Ondersteunt andere mineralen en vitamines
- Verzacht de huid
- Verbetert nachtrust
- Brengt rust in het zenuwstelsel
- Stuurt gehele stofwisseling aan
- Stimuleert vetverbranding
- Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
- Versterkt botten en tanden

Behoefte en gebruik 

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Het speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen en wordt ook wel het sleutelmineraal genoemd omdat het andere mineralen en vitamines in het lichaam ondersteund.

De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van bv het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. 
Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 mg magnesium per dag nodig.
Idealiter wordt dit uit de voeding gehaald maar helaas eten we niet voldoende voedingsstoffen om genoeg magnesium binnen te krijgen en ontstaat er een tekort aan het mineraal in ons lichaam.

Dit tekort kan alsmaar groter worden door bv ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Voorbeelden zijn het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, het eten van veel suikers, het drinken van koffie, het ervaren van stress of het veel beoefenen van sport. 

Opname via de huid 

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen, maar in een groot wetenschappelijk onderzoek is recent bewezen dat het mineraal beter kan worden opgenomen via de huid. Binnen enkele minuten wordt magnesium chloride tot wel 90% op celniveau opgenomen.

Dit is een lichaamseigen stof die in elke cel van het lichaam voorkomt en tevens de werkzame stof in Permsal producten. Je kunt de producten nooit te veel gebruiken,want wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg geen magnesium meer op.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen,spierpijnen, rusteloze benen of artrose. 

Sport 

Voldoende magnesium in het lichaam voorkomt spierkrampen, verhoogt het uithoudingsvermogen, verkort herstel na inspanning en draagt bij aan vetverbranding, soepele gewrichten en meer energie. 

Bij hoge inspanning verbruikt het lichaam veel meer magnesium dan normaal. Afhankelijk van de inspanning ligt de behoefte voor sporters al snel op 100 mg per dag. Dit is ruim tweemaal zoveel als gewoonlijk.

Permsal sportolie ontzuurt de spiercellen na een intensieve training of activiteit en zorgt daarmee voor meer soepelheid. De 3% DMSO die toegevoegd is geeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking en zorgt er tevens voor dat de magnesium sneller en dieper wordt opgenomen. Bij directe verzorging van kramp en na de inspanning is de sportolie gemakkelijk aan te brengen via de spuitflacon. Na enkele minuten doet deze zijn werk en voel je de ontspanning.

 

Bekijk hier ons aanbod 

Kijk voor meer info over magnesium en sport op www.permsal.nl 

 

 

 


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL