Nieuwsbrief Oktober 2017 - Red Wolves

Nieuwsbrief Oktober 2017 - Red Wolves

Red Wolves zijn gestart met de WK kwalificaties.

De Red Wolves zijn deze maand gestart met de kwalificatiewedstrijden voor het WK handbal 2019 in Denemarken en Duitsland.
Na een mooi gelijkspel (27-27) in en tegen Turkije eerder deze maand, namen onze Red Wolves het afgelopen weekend op tegen Nederland.

Het team van bondscoach Yérime Sylla keerde na een zware reis van zo'n 28 uur met één punt huiswaarts van Turkije. De mannen recupereerden allen goed van deze zware trip en waren erop gebrand om tegen Nederland de punten thuis te houden. Nederland van zijn kant mocht in de eerste wedstrijd van de kwalificatiecampagne thuis Griekenland ontvangen en won met 29-20.

“Een wedstrijd tegen Nederland is altijd iets speciaal”, zegt Thomas Bolaers. “Dat was vroeger bij de jeugd al het geval en dat is nu ook zo in aanloop naar een wereldkampioenschap. We kennen alle spelers en er is veel beleving. Dit is een wedstrijd waar we met zijn allen naar uitkijken.”

“Dit soort wedstrijden zijn net iets intensiever dan andere wedstrijden”, zegt Simon Ooms. “Ook Nederland heeft stappen gezet en ook daar is er meer professionalisme. Dat gaat het niveau van de wedstrijd alleen maar ten goede komen.”

Helaas moesten ze nipt hun meerdere erkennen in onze noorderburen na een knappe prestatie, 25-26.

Na twee wedstrijden heeft België 1 punt. Nederland pakt de leiding in de groep met het maximum van 4 punten. Enkel de winnaar van de groep plaatst zich voor de barrages, die doorgaan in juni 2018.

Januari wordt voor de Red Wolves een drukke maand, want dan spelen ze 4 wedstrijden op 10 dagen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Griekenland op 4/01/2018.

Wij supporteren alvast mee !

Ben jij een Handbal-fan en zoek je nog materiaal? Kijk dan snel hier even op onze webshop.

Red Wolves

Bron: Belga, GVA

 


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL