Trainen met de medicine bal

Een medicine ball is een zware trainingsbal en is een ideaal middel om je functionele training dat niveautje hoger te tillen. Werkelijk iedereen kan aan ermee aan de slag: van jong tot oud, van beginners of gevorderde trainers. De medicine ball training is ideaal als krachttraining, conditietraining, explosiviteitstraining, of zelfs revalidatie.

Medicine ball vs. fitnessbal vs. slam ball

Een medicine ball wordt vaak verward met een fitnessbal of slam ball. Het grote verschil is dat een medicine ball veel zwaarder, kleiner en steviger is dan een fitnessbal. Deze laatste is groot, gevuld met lucht, en gemaakt om op te liggen. Een medicine ball stuitert ook, in tegenstelling tot een slam ball die helemaal niet weerkaatst. Dat zorgt ervoor dat je met een medicine ball heel wat extra oefeningen kan doen. De eindsom: een zeer veelzijdige training!


Het ideale gewicht van je medicine ball

Enerzijds moet het gewicht van de medicine ball zwaar genoeg zijn om je beweging te vertragen, anderzijds mag het ook niet te zwaar zijn. Je moet namelijk je bewegingen nog steeds gecontroleerd, correct én volledig kunnen uitvoeren. Wanneer je de laatste 2 van de 10 herhalingen krampachtig moet uitvoeren heb je dus het verkeerde gewicht vast.

De meest verkochte medicine balls wegen 1 tot 10 kg. Idealiter start je met een lichte versie en bouw je het gewicht geleidelijk aan op. 

bron: http://trainerz.be


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL