Een terugblik op afgelopen jaar

Een terugblik op afgelopen jaar

D-Day 
3 augustus 2017, dé grote dag ! 

Na maanden van research, voorbereidingen en stress om alles tot in de puntjes klaar te krijgen was het zover.
We konden EINDELIJK online, het nieuwe avontuur kon EINDEIJK starten.
Wat een spannend, zenuwslopend moment was dat ! Onbeschrijfelijk.

Na het eerste uur hadden we al een bestelling, ons geluk kon niet op.
Helaas stootten we toen al direct op een foutje. We waren een prijs vergeten invullen waardoor het bedrag voor dat bepaald artikel 0,00 euro was.
Stresssssssss ! Wat nu ?! Waar zijn we aan begonnen ?! ( Ja, ik ben nogal negatief ingesteld maar daarvoor heb ik mijn man aan mijn zijde die net de omgekeerde instelling heeft )

Rozegeur en maneschijn
De eerste dagen / weken bleven enorm spannend. Zijn er nog foutjes ? Loopt alles zoals het moet ?
We zagen dat ons bezoekersaantal elke dag een beetje steeg en ook de bestellingen kwamen stilletjes aan binnen. Er werden veel aanvragen gedaan van clubs en zo werden ook de eerste clubbestellingen een feit.
Augustus en september gingen voorbij en met de eerste evaluatie werd meteen duidelijk dat we een betere start hadden genomen dan we gehoopt hadden. Wat een geweldig gevoel, een beloning na maanden van hard werk aan een toch onzeker iets.

Ondertussen deed ik nog mijn opzeg op mijn ander werk, moest ik alles rond de webshop en het verkopen nog onder de knie krijgen en liep er hier een 1-jarig prinsesje rond. Drukke maanden gingen voorbij en de verkoop liep toch niet meer zoals verwacht.
Ze hadden ons gewaarschuwd. ‘Het wordt hard werken om een webshop te runnen’.  En gelijk hadden ze!
Oktober en november liepen heel moeizaam. Het aantal bezoekers per dag bleef enorm laag en een logisch gevolg was dat er niet veel verkopen kwamen. Ergens hadden we dit zien aankomen want we waren ‘online’ gegaan in de – naar ons aanvoelen – drukste periode, namelijk de start van de nieuwe seizoenen.

Vanaf nu is het voor echt
Vanaf December 2017 kon ik eindelijk fulltime voor de webshop werken, wat duidelijk nodig was.
We besloten vrij snel dat we niet enkel wilden verkopen, maar dat we onze klanten en volgers meer wilden aanbieden. Oefenstof, filmpjes, interviews, … kortom, we wilden ook graag leuke en interessante content brengen.

Na enkele brainstorm sessies besloten we te starten met een nieuwsbrief. Hier zouden we elke maand een leuk artikel in plaatsen dat interessant zou zijn voor ons doelpubliek. We gingen hiervoor een samenwerking aan met Tim Verhaegen. Hij schrijft tot op heden nog steeds onze leuke artikels.
Naast onze nieuwsbrief gingen we ook actief aan het werk op facebook en instagram. We publiceerden enkele artikels over onder andere blessure preventie, terug fit na de feestdagen dankzij de speedladders, het belang van compressiesokken etc..
We besloten om regelmatig een ‘win actie’ te houden, elke maand zetten we een aantal producten in promotie, we stelden een aantal specifieke pakketten samen en nog zoveel meer.
Onze ‘naam’ naar buiten brengen was en is tot op vandaag ons grootste doel. Pas als de mensen ons kennen en over ons spreken, kunnen we ook iets voor hen betekenen.

Bekend worden is ook investeren
We investeerden daarom ook in enkele ploegen om mee te helpen onze naam naar buiten te krijgen.
Zo sponsorden we een basket-, volleybal- en handbalploeg. Ook komend seizoen zijn wij trotse sponsors van basket Zwevegem Deerlijk, volleybalclub Fixit Kalmthout en handbalclub Sint-Truiden.

In februari gingen we een samenwerking aan met de Top Beachvolleybal Academie omdat wij erin geloven dat zij het top duo ‘Cools – Vandenvonder’ kunnen klaar stomen voor de olympische spelen.
We investeerden ook in enkele beachteams ( Daniëls-Mees, Ceustermans-Theuns &  Deruyck-Kermans ) om zo in het beachvolleybal onze naam naar buiten te brengen.

Binnen de volleybal is het voor ons gemakkelijker om contacten te leggen aangezien Tim uit die wereld komt. We merkten dat we harder ons best moesten doen om bekender te worden binnen de basketbal en handbal.
Voor het basket gedeelte werken we nu samen met Joerik Michiels van Elite Athletes. Een samenwerking die ons vanaf dag 1 veel plezier heeft bezorgd. Joerik is een topper in zijn vakgebied en wordt omringd door even sterke figuren. Een 'match made in heaven'.

We hebben tot op heden al heel wat geïnvesteerd maar het werpt zijn vruchten af. Bij deze wil ik dan ook onze ‘ambassadeurs’ enorm bedanken !


1 jaar later
Door heel hard te werken, veel te investeren en door de hulp van anderen ( Zeer belangrijk! ) zijn we nu een jaartje verder. Wat is die tijd toch gevlogen !
We moeten nu vooruitkijken en blijven verder werken zoals we bezig waren, misschien nog iets harder werken en creatiever zijn, om dat tikkeltje beter te worden.
Vanaf nu is het doel om elke maand beter te doen dan een jaar geleden. Het zal een uitdaging worden maar die ga ik graag aan!

Ik wil iedereen die in mij geloofde en mij steunde enorm bedanken.
In het bijzonder mijn lieve man Tim, zonder hem aan mijn zijde zou trainersmateriaal misschien niet eens bestaan.

Uiteraard, zonder al onze klanten, zou trainersmateriaal ook niet kunnen blijven bestaan.

Daarom, een welgemeende DANK U WEL !


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL