Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Marlies Verschuren (22/10/1992) – DHC Waasmunster

Kapitein Black Arrows (Nationale Ploeg)

Wat is volgens jou de belangrijkste positie op het veld en waarom?

Aanvallend: het is altijd moeilijk om een specifieke positie te kiezen. Je wint en verliest altijd als team. Ikzelf vind de samenwerking tussen de middenopbouw- en cirkelspeelster enorm belangrijk. Als middenopbouw ben je vaak de spelverdeelster en zet je de looplijnen uit. Hierbij is een correcte positionering van de cirkelspeelster echter vaak cruciaal.

Verdedigend: de keepster is voor mij de belangrijkste speelster in verdediging. Ze stuurt de verdediging en kan met enkele cruciale reddingen vaak het verschil maken. Het belang van een goede doelvrouw wordt nog te vaak onderschat.

 

Wat vind jij de belangrijkste vaardigheden

In aanval: creativiteit is iets wat ik heel belangrijk vind in een speelster. Het proberen om binnen de afgesproken tactiek, bouwend op je technische vaardigheden, de verdediging die voor je staat te verrassen.

In verdediging: een speelster die het spel goed kan lezen, hierop anticipeert en de nodige kracht heeft om 1 tegen 1 situaties te winnen is vaak een goede verdediger.

 

Hoe ga jij om met stress en druk?

Omgaan met de druk en stress is niet altijd even gemakkelijk. Ik denk dat vertrouwen in jezelf een belangrijke factor is om druk en stress voor een wedstrijd te verminderen. En dan probeer ik zoveel mogelijk plezier te beleven op het veld en dan valt de stress vaak weg. Handbal is hetgeen ik het liefste doe, dus gewoon zoveel mogelijk amuseren tijdens het spelen.

 

Hoe moet volgens jou het tussenseizoen eruit zien?

Aangezien de ‘winterstop’ vaak gevuld wordt met stages met de Nationale ploeg, is het tussenseizoen de enigste rustperiode. Voor mij is het dan ook belangrijk om in die periode een tweetal weken volledige rust (mentaal en fysiek) in te lassen. Wat extra tijd doorbrengen met familie en vrienden, lekker eten, op reis gaan enz. hoort daar natuurlijk bij. En dan opnieuw rustig opbouwen in de voorbereiding naar het komende seizoen.


Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL