Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Basketbalspeler, Jonas Foerts

- Wat vind jij de belangrijkste skill een basketter moet hebben om prof te kunnen worden?

Naast mentaal heel sterk zijn, is voor mij de belangrijkste skill. Het shot, hier begint alles bij. Hoe beter u shot, hoe makkelijker je kan driven. En des te meer ruimte je voor je ploeg creëert. Elke ploeg/coach wilt iemand dat kan shotten.

- Heb je een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

De dag van de match probeer ongeveer er altijd hetzelfde te laten uitzien. Ik zie dat ik ergens een kleine powernap kan doen, en dat ik ten laatste 3u voor de match eten. Vervolgens zie ik dat ik goed op tijd in de zaal ben, zodat ik al game-like shots kan pakken. En enkele bepaalde stretch en lichte kracht oefeningen kan doen.

- Hoe ziet jouw off-season eruit?

Mijn Off season bestaat uit ongeveer 2 maanden bijna elke dag 2x trainen. Soms meer... . Er is altijd eerst een specifieke skill training. Gevolgd door kracht, preventie en mobiliteit. En in de avond probeer ik ergens 5 tegen 5 te spelen. En anders extra conditioning. En dit allemaal gebeurd in The Elite Athletes facility. Voor mij de enige plek waarbij ik mij goed kan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

- Welke tip zou je uzelf geven moest je terug 16 zijn?

“Do more!” Is de tip die ik mij zou geven. Ik trainde al wel veel. Maar had altijd juist voor en na de trainingen tijd, die ik beter had kunnen benutten. Als ik al die extra tijd beter had benut, had ik waarschijnlijk verder kunnen staan!
Plaats een reactie

Reacties moeten goedgekeurd worden vooraleer ze openbaar worden getoond.

NL